Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак Волим природу

mr Olga Vasić, dobitnik nagrade za životno delo

Olga Vasić, dugogodišnji kustos-botaničar (muzejski savetnik) Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, prvi je dobitnik Nagrade za životno delo Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta muzeja (NK ICOM-a Srbije). Ova prestižna nagrada dodeljena je i uručena Olgi Vasić na sednici Skupštine NK ICOM-a Srbije održanoj 9. maja 2014. u Galeriji fresaka u Beogradu.Olga Vasić je član: Odbora za floru i vegetaciju SANU, Odbora za faunu i floru CANU, Međunarodnog odbora i Izvršnog komiteta međunarodne botaničke organizacije OPTIMA, izdavačkih odbora kapitalnih nacionalnih edicija (Flora Srbije, Vegetacija Srbije, Crvena knjiga Srbije) i nekoliko časopisa (Biosistematika, Glasnik Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, Lagascalia), kao i mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih naučnih odbora, komisija i odbora naučnih skupova. Bila je organizator i predsedavajući međunarodnog kongresa, kao i nekoliko simpozijuma i plenarnih sesija u okviru kongresa. Urednik je 13 nacionalnih i međunarodnih knjiga, publikacija i časopisa. Učestvovala je na 40 naučnih skupova, većinom u inostranstvu, sa ukupno 50 saopštenja (17 plenarnih po pozivu). Bibliografiju O. Vasić čini 215 jedinica (179 naučnih, 36 stručnih). Autor je, koautor, urednik i stručni saradnik 16 izložbi Prirodnjačkog muzeja. Bila je predsednik Komisije za dodeljivanje Nagrade NK ICOM-a Srbije, kao i Komisije za dodelu nagrada i priznanja i Suda časti Muzejskog društva Srbije.

Prodajna izložba slika u Galeriji PMB

Slikarka Jelena Radosavkić je rođena 1974. godine u Zemunu. Talenat za slikanje ispoljila je još u osnovnoj školi. Usavršava se učeći slikarstvo kod Bogoljuba Erčevića, akademskog slikara. Omiljene tehnike su joj ulje na platnu, suvi pastel i grafika. Do sada je izlagala na četiri grupne izlozbe. U Galeriji Prirodnjačkog muzeja po veoma pristupačnim cenama možete da kupite njene slike.

Moda u Muzeju

Prirodnjački muzej je 15. marta 2011. godine ugostio poznata lica iz sveta mode: modnog kreatora Darka Kostica, vlasnika modnog studija Clik - Nenada Radujevića, fotografa Aleksandra Crnogorca, kao i učesnicu reality programa Prvi srpski top model, Milicu.

Milica je imala priliku da se fotografiše u ekskluzivnim večernjim haljinama Darka Kostića u ambijentu Prirodnjačkog muzeja: ispred Bizonarijuma (sa eksponatima glava stepskog bizona starih preko 10 000 godina), kao i u Zbirci sisara.

Ovo snimanje je pratila brojna ekipa saradnika sa Prve srpske televizije, snimajući scene za reality program Prvi srpski top model.